Gå til hovedindhold

Danmark skal gå forrest med stramme regler til medicinsk udstyr

Britiske The Daily Telegraph og The Britisk Medical Journal afslører i dag, at det lykkedes to journalister at få godkendt en fiktiv hofteprotese til europæiske patienter via en privat godkendelsesvirksomhed, som EU har bemyndiget til opgaven.

EU er i øjeblikket ved at behandle et nyt direktiv om godkendelse af medicinsk udstyr. Men selvom reglerne strammes, er det langt fra godt nok, mener Stine Brix. 

Sundhedsordfører Stine Brix siger:

- De to engelske journalister har jo afklædt EU's godkendelsessystem. Hvis man kan få godkendt en fiktiv hofteprotese, er der jo ingen som helst sikkerhed for patienterne. Derfor kan vi ikke stole på det europæiske system.

- I EUs nye regler for medicinsk udstyr er sikkerheden langt fra god nok. Vi bør stille samme regler, som vi gør til lægemidler: At de skal være afprøvet klinisk i et kontrolleret forsøg, før de kan godkendes til brug i Europa. 

- Hvis EU ikke strammer op på reglerne, bør Danmark gå foran og stille krav om, at hofteprotester, silikoneimplanater og andre former for medicinsk udstyr skal være afprøvet klinisk, før de bliver opereret ind i patienter.

Torsdag, 25. oktober 2012 - 15:20

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]