Gå til hovedindhold

Corydon skal droppe stats-lockout

Det er finansministerens ansvar at løse konflikten med de statsansatte lærere. Han skal trække lockouten af dem tilbage, mener Per Clausen.

Statens lockout af 17.000 lærere får større og større konsekvenser. De seneste par dage har medierne berettet om AMU- og SOSU elever, der har mistet job som følge af lockout.

Det står for finansministerens regning, idet Folketinget er den ansvarlige part i konflikten med de statsansatte lærere.

Corydon tager AMUer og SOSUer som gidsler

Det ansvar skal finansminister Bjarne Corydons tage på sig, mener Per Clausen, som via finansudvalget vil bremse lockouten af de statslige lærere.

- Finansministeren bør trække statens lockouten af de statsansatte lærere tilbage og indlede forhandlinger med deres fagforeninger. Det er ikke acceptabelt, at finansministeren tager AMU-elever, SOSU-assistenter og ti tusindvis af andre elever som gidsler i denne konflikt, siger han.

- Et sådant udspil fra finansministerens side kan samtidig sende et klart signal til KL om, at de også bliver nødt til at finde en forhandlingsløsning og ikke bare kan forvente at få deres krav indfriet med et lovindgreb fra oven.

Skab tryghed om den frie forhandlingsret

Der vil også være andre fordele forbundet med at aflyse lockouten af de statsansatte lærere.

- Finansministeren ville kunne dæmpe frygten for, at han er i gang med at fjerne den frie forhandlings- og aftaleret for offentligt ansatte, siger Per Clausen.

- Et sådant tillidsskabende skridt vil skabe langt bedre muligheder for at gennemføre forbedringer i den offentlige sektor i de kommende år end et diktat fra statens side.


En lang række lærerorganisationer med opbakning fra flere fagforeninger afholder i dag konfliktens hidtil største demonstrationen foran Christiansborg. Læs mere hos Danmarks Lærerforening.

Onsdag, 10. april 2013 - 14:40

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]