Gå til hovedindhold

Budgetforlig rammer børnene

[img_assist|nid=8427|title=|desc=|link=node|align=left|width=278|height=164]

Enhedslisten står bag de københavnske forældre, som blokerer deres børns daginstitutioner. S, R og SF's budgetforlig for Københavns Kommune indeholder nemlig klare forringelser for børnene, siger socialborgmester Mikkel Warming (EL). - Ud fra det vi ved nu, indeholder forliget forringelser for børnene, for de ældre og for en række svage gruppe. Det er absurd i en situation, hvor man fordeler to milliarder kroner, siger Mikkel Warming til Ritzau.

 

Ifølge overborgmester Ritt Bjerregaard (S) tilfører forliget daginstitutionsområdet 40 millioner kroner. Men den udlægning holder slet ikke, når der samtidig spares 120 millioner kroner, siger Mikkel Warming, der ser positivt på et forslag fra Venstre om at skære i Ritt Bjerregaards "prestige projekter" som klimatopmødet i 2009 og i stedet give pengene til børneområdet.

 

Derudover ærgrer socialborgmesteren sig over, at forligsparterne ikke har fundet pengene til et nyt ungdomshus i stedet for det nu nedrevne på Jagtvej 69.

Følg med i Enhedslistens reaktioner og aktiviteter i forhold til budgettet i København på www.voresby.nu

 

Se tidligere nyhed om om forældreblokaderne

Fredag, 21. september 2007 - 13:56

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]