Gå til hovedindhold

Boligejere i klemme skal kunne udskyde grundskylden

Lavtlønnede familier skal kunne udskyde betaling af grundskylden, til de sælger deres bolig. Sådan lyder et i et nyt beslutningsforslag, der har til formål at komme nødlidende boligejere til hjælp.

I de seneste år er grundskylden vokset drastisk som følge af grundenes hastige værdistigninger særligt i de store byer.

Selvom der er sat en grænse for, hvor hurtigt grundskylden må stige, får nogle familier problemer med at kunne blive boende i deres bolig. Det skal Enhedslistens beslutningsforslag ændre på.

Lavtlønnede familier i klemme

Det er særligt de lavtlønnede, der lige nu er i klemme, fortæller skatteordfører Frank Aaen:

- Mange familier har sat sig lige til kanten, og hvis du har et lavtlønnet job eller rammes af arbejdsløshed, så kan du ikke bare øge dine indtægter tilsvarende.

Konkret vil Enhedslisten udbrede den ordning, som i dag gør det muligt for pensionister at udskyde betalingen af deres grundskyld, til de sælger deres bolig. Denne mulighed bør også gælde for lønmodtager-familier med lave indkomster.

Parat til flertal uden om regeringen

Frank Aaen håber, at regeringen vil stemme for Enhedslistens forslag.

Hvis det ikke er tilfældet, er han imidlertid villig til at forsøge at skabe flertal med stemmer fra højrefløjspartierne.

- Jeg håber meget, at regeringen vil se positivt på vores forslag. Alternativt er vi parate til at danne flertal uden om regeringen, hvis partierne på højrefløjen vil støtte vores forslag.

Mandag, 30. marts 2015 - 14:32

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]