Gå til hovedindhold

Børneudspil uden pædagoger er hul i hovedet

Det forlyder, at regeringens børnepakke ikke vil sørge for flere hænder i daginstitutionerne. Det er hul i hovedet, mener Rosa Lund.

Det er dagbladet Politiken, der løfter sløret for dele af den kommende børnepakke. Og det, der er afsløret indtil videre, vækker bekymring hos børneordføreren.

Enhedslistens eget børne- og familieudspil vil en anden vej, der sikrer mindre stress både i børnefamilierne og i daginstitutionerne. Det sidste kræver, at der er pædagoger nok.

Minimumsnormeringer skal være et krav

- Over de sidste mange år er normeringen blevet dårligere, og det går ud over børnene. De midler, som Enhedslisten og regeringen har sat af i de sidste finanslove, er desværre ikke tilstrækkelige, siger Rosa Lund.

- Derfor vil vi rejse kravet om en minimumsnormering i forhandlingerne om børneudspillet. Vi mener, at der max må være 3 børn pr. voksen i vuggestuer og dagpleje og max 6 børn pr. voksen i børnehaven.

Det går ud over børnene

Rosa Lund understreger, at en forudsætning for overhovedet at have gode daginstitutioner til vores børn, er, at vi får vendt udviklingen, så der bliver flere i stedet for færre voksne per barn.

- At der er hænder nok på stuerne er forudsætningen for, at der kan være kvalitet i daginstitutionerne. Derfor undrer det mig, at regeringen tilsyneladende ikke har tænkt sig at tage det med i deres børnepakke, siger hun.

- Jeg har selv stået alene med 16 børn på en stue, og det er ikke sjovt. Det giver sig selv, at hvis der er et barn, der skal skiftes, et barn, der skal trøstes, og to, der skændes, så bliver der ikke også tid til sprogstimulering eller bare ordentligt nærvær med børnene.


Læs Enhedslistens børne- og familieudspil.


Lørdag, 14. marts 2015 - 9:44

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]