Gå til hovedindhold

Bistand eller bestikkelse?

Regeringen bevilger millioner til skandaleorganisationen GGGI - og sætter derefter gang i forretninger i netop GGGI's hjemland.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt har netop søsat det største danske erhvervsfremstød i Asien nogensinde, skriver Ritzau. Sammen med en enorm erhvervsdelegation bestående af ledere fra bl.a. Novo Nordsk, Danish Crown og Vestad tager hun til Japan og Sydkorea - hjemstad for GGGI.

Erhvervsfolk skal ikke diktere udviklingen

Det får den seneste bevilling til GGGI til at give mening på en helt ny måde, mener udenrigsordfører Christian Juhl.

- GGGI hører hjemme i Sydkorea og er startet af prominente mennesker i landet. Så det er let at antage, at den seneste bevilling skal bruges som smørelse for at skabe en god stemning, inden erhvervsdelegationen og statsministeren ankommer, siger han.

- Det er forargeligt og uanstændigt, hvis dansk udviklingsbistand bruges på denne måde. Udviklingen skal ikke udelukkende underordnes erhvervsinteresser.

Regeringen må forklare sig

Efterhånden har regeringen en del at forklare i sagen om GGGI.

- Det undrede mange, at handel og udvikling blev samlet under én minister. Det undrede også mange, at regeringen pludselig i forrige uge besluttede at bevlige 90 millioner til en skandaleramt organisation - længe før vi har set evalueringen af de seneste års bevillinger til GGGI, siger han.

- Bevillingen blev givet hen over hovedet af Folketingets Udenrigsudvalg, og med de nu offentliggjorte forretningsplaner i netop Sydkorea, har Enhedslisten mange spørgsmål, vi gerne vil have svar på. Derfor har vi kaldt udviklingsministeren i samråd om GGGI den 2. april kl. 13.

Samrådet kan følges live på Folketingets tv-kanal

Mandag, 3. marts 2014 - 11:54

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]