Gå til hovedindhold

Birte Rønn bør gå af

Vi kan ikke have en integrationsminister, der accepterer ulovligheder og konventionsbrud i sit eget ministerium, mener Johanne Schmidt-Nielsen.

I mindst ét år kendte integrationsminister Birte Rønn til den ulovlige sagsbehandling, der overgik statsløse palæstinensere – uden at gribe ind. I den periode er mindst 14 unge blevet nægtet dansk statsborgerskab, selvom det er i strid med FN’s konventioner.

Sverige måtte informere os
Politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen har haft Birte Rønn i samråd i sagen og direkte spurgt ministeren om, hvornår hun først blev opmærksom på ulovlighederne. Det huskede hun ikke.

Nu viser det sig, at Sverige allerede i december 2008 besvarede en henvendelse fra netop Birte Rønns ministerium om de statsløse unge – mere end et år før ministeren første gang nævnte sagen for Folketinget.

- Det er grotesk, at det er det svenske ministerium, der skal oplyse os om Birte Rønn kendskab til ulovlighederne – for det nægter hun jo selv at svare på, udtaler Johanne.

Under seneste samråd i sagen slukkede Birte Rønn demonstrativt sin mikrofon og nægtede at svare på flere spørgsmål i sagen.

Træd tilbage, Birte
Oppositionen forlanger en redegørelse i sagen, og Liberal Alliance begynder så småt at bakke op om ideen. Men på baggrund af de nyeste oplysninger er det slet ikke nok.

- For det første har vi behov for en helt uvildig undersøgelse. Statsministeren har sat Birthe Rønn til at undersøge Birthe Rønn, men sagens gang viser, at man ikke længere kan have tillid til hende, udtaler Johanne.

- Med de oplysninger, der er kommet frem, mener jeg faktisk ikke, at Birte Rønn kan fortsætte som minister. Vi kan ikke have en minister, som tilsyneladende er fløjtende ligeglad med konventionsbrud og ulovligheder i sit eget ministerium.Tirsdag, 22. februar 2011 - 12:03

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]