Gå til hovedindhold

Billigere havmøller kan finansiere solceller

De 500 mio. kr., der spares i PSO til havmøllerne på Horns Rev 3 frem til og med 2020, skal bruges til at åbne for flere solceller inden for energiaftalen.

Det er helt nødvendigt, eftersom solcelleområdet er blevet misrøgtet med en lang række bureaukratiske regler samt med alt for få PSO-midler, der tilbage i 2012 blev afsat til solcelleområdet.

Klima- og energiordfører Per Clausen siger:

- Regeringen har misrøgtet solcelleområdet og blokeret for, at vi kunne få den udbygning, befolkningen og kommunerne gerne vil gennemføre.

- EU har efter næsten to års behandling netop godkendt de danske støtteregler til solcelleområdet, og derfor kan der nu åbnes for, at de mange initiativer i blandt andet kommuner, almene boliger og solcellelaug kan sættes i værk, men hvis der ikke afsættes flere PSO-midler til området, vil det stå i stampe.

- Det er uforståeligt, at regeringen ikke kan se det store potentiale, der er for yderligere vedvarende energi med solceller, men nu er der en konkret mulighed for, uden yderligere PSO-midler, at åbne op.

Mandag, 2. marts 2015 - 18:07

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]