Gå til hovedindhold

Bevar Underholdningsorkestret

Både kulturelt og økonomisk set er det en dårlig forretning at lukke DR's underholdningsorkester.

DR vil spare 30 mio. kr. ved at lukke orkestret, men på grund af udgifter til de afledte fyringer, vil det i alt koste 55 mio. kr. at lukke orkestret. Når man samtidigt ved, at orkestret tjener penge ind til DR, så bliver spareøvelsen faktisk en udgiftspost.

Kulturordfører Jørgen Arbo-Bæhr siger:

- DR's ledelse bør tænke sig om en gang mere, inden de lukker underholdningsorkestret. Det er et unikt orkester, der spiller en væsentlig rolle i forhold til at levere musik til film og serier.

- Hvis DR ikke selv kan finde ud at bevare orkestret, så bør ministeren svinge håndtasken, når nu den nye public service-kontrakt skal forhandles med DR. Sagen er jo, at underholdningsorkestret faktisk står i den gamle kontrakt. Derfor kan ministeren holde fast i, at underholdningsorkestret skal bevares i den nye også.

- Jeg vil i folketingssalen bede kulturministeren love, at hun vil bevare underholdningsorkestret. Kan hun ikke love det, så vil jeg kalde hende i samråd, så så vi kan bruge et flertal i folketinget til at bevare uorkestret.

Onsdag, 22. oktober 2014 - 13:53

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]