Gå til hovedindhold

Belønning for tro tjeneste til Jacob Axel Nielsen

Den tidligere sundhedsminister Jakob Axel Nielsen er blevet ansat som direktør for Aleris Privathospitaler.

Enhedslistens Sundhedsordfører Per Clausen anser det for problematisk, at den tidligere sundhedsminister nu får et vellønnet job i den selv samme private sektor, som han tilgodeså som sundhedsminister:  

 - Det bekymrer mig, at en sundhedsminister, som i den grad har tilgodeset privathospitalerne, går direkte fra sit job som sundhedsminister til at blive direktør for et af Danmarks større privathospitaler. Jeg kan godt forstå, hvis nogen synes, at det lugter af belønning for tro tjeneste, udtaler Per Clausen.  

 - Vi har i Enhedslisten foreslået, at ministre får en karensperiode, så de ikke kan træde direkte fra deres ministerpost og ud i ansættelse eller bestyrelsesposter hos virksomheder, der har interesse i det pågældende ministerium. Det er vigtigt, at der er vandtætte skodder mellem politikerne og erhvervslivet, og at politikerne ikke kan mistænkes for vennetjenester, slutter Per Clausen.

Torsdag, 16. september 2010 - 14:38

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]