Gå til hovedindhold

Behandl ledige ordentligt

Morten Østergaard er ude på et skråplan, når han vil indføre endnu flere sanktioner over for arbejdsløse, mener Christian Juhl.

Den radikale leder bygger sine nye planer på DR-udsendelsen "Den dag de fremmede forsvandt", der beskrev dilemmaet i, at udlændinge optager 123.000 fuldtidsstillinger i Danmark, mens 109.000 danskere går ledige. Det får Østergaard til at kræve rådighedsreglerne for arbejdsløse strammet.

Østergaard er populistisk

Den udmelding kalder arbejdsmarkedsordfører Christian Juhl for "useriøs og populistisk".
 
- Det er ganske usagligt, at Morten Østergaard stiller krav om stramninger af rådighedsreglerne på baggrund af en enkeltstående TV-udsendelse, siger han.

- Jeg havde endda kunnet forstå det, hvis han ville forebygge nedslidning og sikre overenskomstmæssige løn- og arbejdsforhold på danske arbejdspladser efter at have set udsendelsen. For mindst to af arbejdspladserne havde seriøse problemer med overenskomst og alvorlige arbejdsmiljøproblemer. Men det er tydeligvis ikke i Østergaards fokus.

Reglerne er rigeligt stramme

Den eksisterende lovgivning dikterer allerede, at ledige skal stå til rådighed for ordinært arbejde som betingelse for at modtage dagpenge fra a-kassen.

- Vi har allerede skrappe sanktioner over for arbejdsløse, der ikke vil tage arbejde, mens han eller hun modtager dagpenge. Første gang en arbejdsløs afviser at tage et stykke ordinært arbejde, mister han eller hun retten til dagpenge i 3 uger. Anden gang mister han eller hun helt retten til dagpenge, indtil han eller hun har præsteret 300 timers arbejde, forklarer Christian Juhl.

- Hertil kommer, at alle arbejdsløse ved, at fanden er løs - rent økonomisk - hvis ikke han eller hun har fundet et arbejde efter to års ledighed. Så er der alene kontanthjælp eller ingen hjælp tilbage. Reglerne er altså allerede strammere, end rimeligt er. Østergaards forslag er uden bund i virkeligheden.

 


Fredag, 28. november 2014 - 12:26

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]