Gå til hovedindhold

Bødskov-sagen: Alle sten skal vendes

Der skal fakta på bordet, når statsministeren skal i samråd om den såkaldte Bødskov-sag. Pernille Skipper kalder sagen principiel.<--break->

Enhedslisten har stillet en række spørgsmål om den såkaldte Bødskov-sag. Den tidligere justitsminister Morten Bødskov måtte gå af, da det kom frem, at havde være med til at konstruere en løgn, der blev sendt til Folketingets Retsudvalg. 

Spørgsmålet i pressen i de forløbne dage handler nu om, hvad og hvornår man kendte til sagen i Statsministeriet. 

Fakta skal på bordet

Retsordfører Pernille Skipper siger, at alle sten skal vendes i sagen. 

- Vi har selvfølgelig behov for at få svar på alle detaljer i sagen, så vi kan være sikre på, at der ikke er nogen i Statsministeriet, der har været involveret i at føre Folketinget bag lyset, siger Pernille Skipper.

- Vi har behov for at få fakta på bordet, før vi kan foretage en vurdering af, hvad der er foregået. 

Blandt de væsentlige aspekter er at få afklaret, om embedsmænd i Statsministeriet faktisk spillede en aktiv rolle i at konstruere den redegørelse, der dækker over den løgn, som Morten Bødskov sendte til retsudvalget.

- Vi skal have svar på om Statsministeriets embedsmænd har været aktivt deltagende i at dække over løgnen. Og hvis ikke det er tilfældet, hvorfor har de så ikke sagt fra, når de så, at der blev fortiet centrale oplysninger, siger Pernille Skipper.

Afgørende for vores demokrati

Det er af stor betydning at få belyst sagen, selvom den forekommer teknisk og kringlet. Det er nemlig principielt, at vi kan stole på de oplysninger vi får fra regeringen, siger Pernille Skipper:

- Det er helt afgørende for vores demokrati, at der hersker tillid mellem regeringen og Folketinget. At Folketinget er sikre på, at de får troværdige og fyldestgørende information om verserende sager. Det er en af de helt grundlæggende præmisser for, at vores politiske system kan fungere. 

Samrådet om sagen finder sted fredag den 17. januar. Læs mere hos Folketinget.dk

Torsdag, 16. januar 2014 - 13:30

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]