Gå til hovedindhold

Bødskov laver afledningsmanøvre

Justitsminister Morten Bødskovs løfte om at lade ombudsmanden evaluere offentlighedsloven er en afværgemanøvre.

Loven, der vil begrænse åbenheden omkring ministeriernes arbejde, er blevet voldsomt kritiseret. Det kommer Bødskov så i møde ved at love en evaluering af loven - efter tre år.

Tre år er lang tid

Retsordfører Pernille Skipper er ikke imponeret.

- Der er ingen garantier for, at eventuel kritik fra ombudsmandens side vil føre til noget som helst, og på tre år kan rigtig mange skandalesager have undgået offentlighedens lys, påpeger hun.

- Samtidig mangler vi jo stadig en begrundelse for loven. En evaluering efter tre år ændrer ikke på, at justitsministeren ikke kan forklare sig.

Bødskov vil undgå kritik

- Det her forslag er tydeligvis et forsøg på at lukke ned for kritikken af forslaget. En ren afværgemanøvre. Det er simpelthen for tyndt, mener Pernille Skipper.

- Hvis Morten Bødskov faktisk langt om længe har forstået, hvor grundlæggende problematisk det er at lukke ned for adgangen til at se magthaverne i kortene, burde han have rygrad nok til at tage konsekvensen og helt droppe de kritiserede dele af offentlighedsloven.

Tirsdag, 30. april 2013 - 10:52

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]