Gå til hovedindhold

Arbejdsgiverne skal tage ansvar

Arbejdsgiverne i Dansk Industri søsætter i dag en kampagne om mangel på arbejdskraft, der igen-igen lægger skylden på de arbejdsløse.

Erhvervsordfører Stine Brix opfordrer arbejdsgiverne til at selv at tage ansvar.

Stine Brix siger:

- Jeg synes ærlig talt, det er en noget flabet påstand over for de 130.000 danskere, som lige nu er arbejdsløse. Vi har ikke et generelt problem med mangel på arbejdskraft. Hvis arbejdsgiverne mangler arbejdskraft, så synes jeg, de skal ringe til det nærmeste jobcenter eller a-kasse. Så er jeg sikker på, at de hurtigt kan få hjælp.

- Det er til gengæld rigtigt, at vi mangler eksempelvis industriteknikere, smede og elektrikere. Men det problem kan vi kun løse, hvis arbejdsgiverne tager lærlinge. Køen til en praktikplads vokser og vokser, fordi arbejdsgiverne ikke påtager sig deres del af ansvaret for at uddanne fremtidens arbejdskraft. Det er det svigt, som nu får konsekvenser.

- Jeg er dødtræt af at høre arbejdsgivere lange ud efter syge og nedslidte på førtidspension og arbejdsløse, som ikke får en chance af arbejdsgiverne selv. Jeg synes ærlig talt, at arbejdsgiverne skal smøge ærmerne op og tage et ansvar. Der er masser danskere, som gerne vil have et job, og der er masser unge, som gerne vil have en læreplads.

Onsdag, 22. april 2015 - 8:32

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]