Gå til hovedindhold

Alle asylansøgere skal ud af centrene

Regeringen lægger nu op til, at det kun er de afviste asylansøgere, der samarbejder om hjemsendelsesforanstaltningerne, der skal kunne komme ud af centrene.

Dette forbehold kommer efter, at regeringen inden folketingsvalget lovede, at alle asylansøgere skal have denne mulighed. Enhedslisten kræver derfor, at regeringspartierne håndhæver deres oprindelige løfte.

- Før valget lovede både S, SF og R, at asylansøgerne skulle ud af lejrene efter 6 måneder. Det løfte skal naturligvis overholdes, fastslår Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen.

Irakerne var udgangspunktet

Mange af de afviste asylansøgere kan slet ikke hjemsendes, fordi Danmark ikke har hjemsendelsesaftaler med deres hjemlande. Det var også tilfældet med de irakiske flygtninge, som søgte tilflugt i Brorsons Kirke i 2009.

Netop disse irakeres situation var udgangspunktet for regeringens forslag om at give afviste asylansøgere mulighed for at komme ud af centrene, minder Johanne Schmidt-Nielsen om.

- Det var jo netop irakerne, som fik regeringspartierne til at kræve, at afviste asylansøgere skal have lov at bo og arbejde uden for centrene. Så er det selvfølgelig helt uacceptabelt ikke at hjælpe andre i samme situation. 

Mandag, 7. november 2011 - 12:53

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]