Gå til hovedindhold

Afskaf licensen

Kulturministeriet har i dag offentliggjort en stor udredning om medielicensen og gennemgået alternativer, herunder skattefinansiering, som Enhedslisten ønsker.

Medieordfører Jørgen Arbo-Bæhr siger:

- Der er flere fordele ved at finansiere medierne over skatten. Ikke mindst er det oplagt, at det er mere socialt retfærdigt. Licensen betyder, at de fattigste skal betale lige så meget som direktørerne, og det er ikke rimeligt.

- Ved at bruge medieskat undgår vi, at poste millioner af kroner i DR's licenskontor, og vi undgår sortseere i fremtiden. Det giver penge til at udvikle vores medier, så de kan stå distancen i forhold til udenlandske, kommercielle TV-stationer.

- Hvis vi bruger en særlig medieskat, kan vi holde fast i ”armslængdeprincippet” i forhold til den brede public service. Derfor vil jeg holde fast i finansieringen over skattebilletten, når vi snart skal forhandle et nyt medieforlig.

Torsdag, 27. februar 2014 - 14:08

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]