Gå til hovedindhold

Absurd at regeringen sminker praktikpladstallene

Undervisningsminister Christine Antorini har ændret på, hvornår man betragter elever som praktikpladssøgende, så tallene ser pænere ud på papiret.  

På den måde går tallet fra at være 12.936 elever til blot 5.966 elever. Men i praksis ændrer det ikke på virkeligheden for de 12.936 elever på landets erhvervsuddannelser, der mangler en praktikplads på arbejdsmarkedet. Nogle af dem går på grundforløbet, andre har afsluttet grundforløbet og venter på en praktikplads for at kunne starte på hovedforløbet, mens en helt tredje gruppe er i skolepraktik – frem til den dag, hvor de får en praktikplads i en virksomhed. 

Uddannelsesordfører Rosa Lund siger:

- Det er helt absurd, at undervisningsministeren sminker tallene for, hvor mange elever der mangler en praktikplads. Det er altså dybt alvorligt, at næsten 13.000 elever står uden praktikplads – ministeren skal løse problemet, ikke få det til at se mindre slemt ud.

- Når ministeriet løbende laver praktikpladsstatistikker og holder grundigt øje med udviklingen, så er det jo ikke bare for at holde medarbejderne i ministeriet beskæftigede. Det er fordi, vi skal kunne se, hvor mange praktikpladser der reelt mangler, så vi kan handle på det. Og her er det jo fuldstændig underordnet, om eleverne går på eller har afsluttet grundforløbet, hvis konklusionen er, at de søger en praktikplads.

- Problemet er, at regeringen ikke tør forpligte virksomhederne på at tage elever, selvom det er den eneste måde, vi kan skaffe praktikplader på. Jeg er virkelig rasende over, at ministeren prøver at få praktikpladsmanglen til at syne mindre i stedet for at skaffe de praktikpladser, der mangler.

Onsdag, 11. marts 2015 - 14:58

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]