Gå til hovedindhold

Absurd afslag i Emma-sag

Johanne Schmidt-Nielsen er rasende over, at et-årige Emma fortsat ikke må bo sammen med sin danske far og taiwanesiske mor.

Den lille familie på Bornholm, der sidste år fik afslag på familiesammenføringssagen, har netop fået afslaget stadfæstet.

Begrundelsen er, at førtidspensionisten Benny Andersen har fået kontanthjælp inden for de sidste tre år, nemlig i forbindele med den uforskyldte sygdom, der til sidst udløste førtidspension. Han må ikke må få sin kone - og sin datters mor – familiesammenført til Danmark. Og på grund af sin sygdom kan han ikke passe datteren Emma alene. Så et-årige Emma udvises til Taiwain.

Reglerne er fulgt - men reglerne er ufleksible

Enhedslisten har fra starten været aktiv i sagen, og integrationsordfører Johanne Schmidt-Nielsen er fortørnet over udfaldet.

- Jeg har stillet flere spørgsmål i sagen til justitsministeren. Ministeren har svaret, at reglerne er fulgt i den konkrete sag. Og det er utvivlsomt rigtigt, siger hun.

- Problemet er, at reglerne er for stramme og ufleksible. Og at der tilsyneladende er flertal i Folketinget for at opretholde stramme regler, selv om de har absurde konsekvenser. 

Reglerne for familiesammenføring skal ændres

Johanne Schmidt-Nielsen mener, at sagen er et klokkeklart eksempel på, at reglerne for familiesammenføring skal laves om.

- Kravet om, at en ansøger om familiesammenføring ikke må have fået kontanthjælp de seneste tre år, skal kunne fraviges, når ansøgeren er blevet tilkendt førtidspension og inden for overskuelig fremtid opfylder betingelserne for at få sin kone hertil, siger hun.

- Om et års tid opfylder Benny betingelserne for at få familiesammenføring. Så er der nemlig gået tre år, siden han fik førtidspension i stedet for kontanthjælp. Helt ærlig, hvem får noget ud af, at familien skal leve adskilt indtil da? Det er simpelthen hul i hovedet og giver ingen mening, hvis vi vil sikre bedst mulige integration af familiesammenførte og give børn den bedst mulige opvækst.

 

Mandag, 6. oktober 2014 - 12:36

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]