Gå til hovedindhold

Skat på omsætning af aktier skal finansiere ophævelse af satspulje

Skat på omsætning af aktier skal finansiere ophævelse af satspulje, mener Enhedslistens gruppeformand Per Clausen.

- Det er tom snak, når DF vil finansiere en afskaffelse af satspuljen ved at nedlægge regionerne. Sygehusene skal jo stadig administreres, og regionernes øvrige opgaver udføres. I stedet foreslår Enhedslisten, at en afskaffelse af satspuljen og et løft af indkomsterne til pensionister, dagpengemodtagere og kontanthjælpsmodtagere finansieres af en afgift på omsætning af aktier, udtaler Per Clausen.

- Afgiften skal være 0,5% af værdien af de papirer, som handles. Det vil indbringe 7,6 mia.kr. årligt. En sådan finansiering  af et løft til pensionister, dagpengemodtagere og kontanthjælpsmodtagere vil for alvor medvirke til at sikre mere lighed i vores samfund, fortsætter Per Clausen.

- Jeg opfordrer derfor Socialdemokraterne og SF til at gå ind i konstruktive drøftelser med os om at finansiere afskaffelsen af satspuljen på denne måde eller selv komme med andre forslag til finansiering. Det vil være helt uholdbart, hvis Socialdemokraterne og SF går til valg på at bevare den ulighedsskabende satspulje, slutter Per Clausen.

 

Fredag, 5. august 2011 - 15:02

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]