Gå til hovedindhold

10 bud på en demokratisk skole

Regeringens 56 sider lange udspil til en folkeskolereform rummer ikke ét eneste tiltag, der gør skolen mere demokratisk. Det er problematisk, mener folkeskoleordfører Lars Dohn.

For at hjælpe regeringen på ret kurs har Enhedslisten oplistet ti forslag, der skal råde bod på dette.

Demokrati skal prioriteres

Lars Dohn undrer sig meget over, at demokrati ikke har fået en fremtrædende plads i regeringens eget udspil.

- Når S, SF og R i regeringsgrundlaget skriver, at ’uddannelser, som opdrager til demokrati, også må være demokratiske i hverdagen’, så er det da meget mærkeligt, at de ikke kommer med et eneste forslag, der styrker demokratiet i folkeskolen.

Skolebestyrelser og pædagogiske råd er vigtige

Regeringens udspil vil ligefrem mindske demokratiet i folkeskolen via fleksible regler for skolebestyrelsernes sammensætning og ved at afskaffe de Pædagogiske Råd, hvor personalegruppen får indflydelse på skolens pædagogiske udvikling. 

- De nye regler betyder, at bestyrelser kan komme til at bestå af fx det lokale erhvervsliv, hvilket ikke just sikrer indflydelse til dem, der har den daglige gang på skolen.

Enhedslisten mener, at elever, lærere og forældre skal have en høj grad af indflydelse på den enkelte skole. Derfor kommer Enhedslisten med ti forslag, der skal øge demokratiet i folkeskolen.

BilagStørrelse
PDF icon udspil_-_demokratisk_folkeskole.pdf151.3 KB
Tirsdag, 22. januar 2013 - 15:40

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]