Gå til hovedindhold

Årsmøde 2012: Stop ACTA får græsrodspris

Enhedslisten har givet årets græsrodspris til initiativet Stop ACTA Denmark, der kæmper for almindelige menneskers retssikkerhed på internettet.

Prisen blev overrakt af Thomas Eisler, der nærede stor personlig beundring for initiativet:

- De forholder sig til noget, som virker både uigennemskueligt og kompliceret – i hvert fald for mig!

Retssikkerhed skal også gælde online
Der er flere grund til, at Stop ACTA Denmark får årets pris. Dels beskæftiger de sig med noget yderst vigtigt, dels har de været umådeligt dygtige til at mobilisere folk.

- Det er et initiativ, der har formået at samle utallige kræfter, også usædvanlige alliancer, og har indsamlet flere millioner underskrifter, påpegede Thomas Eisler.

- På den måde har de sat fokus på borgernes retssikkerhed på internettet, men også på, hvordan beslutninger truffet i EU kan påvirke almindelige borgeres privatliv.

Internettet bliver en politisk kampplads
Repræsentanterne for Stop ACTA Denmark havde også ros til Enhedslisten, der har meldt klart ud mod ACTA.

- Modstanden mod ACTA handler ikke om piratkopiering, men om friheden på internettet, som skal tages dybt seriøst og ikke bare overlades til økonomiske interessenter, lød det fra scenen.

- Det handler om, at almindelige rettigheder også skal gælde på nettet: Retten til ytringsfrihed, til privatlivets fred og til at være uskyldig, indtil det modsatte er bevist. At internettet skal forblive frit og åbent, for vi tror på, at det bliver et af det 21. århundredes vigtigste politiske kamppladser.

Læs mere om Stop ACTA Denmark.

Se prisoverrækkelsen på YouTube.

Søndag, 6. maj 2012 - 12:04

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]