Gå til hovedindhold

Årsmøde 2007: Politisk udtalelse om globalisering og mobilisering til G8

”En anden globalisering er mulig

- Tag med til demonstrationerne mod G8 i Rostock i juni 

De seneste årtiers globalisering af økonomien gennem nyliberalistisk frihandel har medført et socialt kapløb mod bunden. Overalt bruger selskaberne truslen om udflytning, til at gennemtvinge forringelser for arbejderne. Men den nyliberalistiske globalisering er ingen naturkraft. Den er et politisk projekt, der har til formål at styrke markedskræfterne og svække arbejderne og de demokratiske stater overalt i verden.

 

Enhedslisten vender sig mod det nyliberalistiske globaliseringsprojekt. Vi ønsker en demokratisk og social globalisering, hvor demokratiske organer sætter sociale rammer for den internationale handel, frem for at de store selskaber sætter dagsordenen.

I de seneste ti år er mangfoldige bevægelser for en anden globalisering vokset frem. Bevægelserne har skabt effektive internationale netværk og protesterne har været medvirkende til at bremse nye nyliberalistiske frihandelsaftaler.  Enhedslistens medlemmer har aktivt deltaget i opbygningen af forskellige dele af den globale bevægelse for social retfærdighed og vil i de kommende år fortsætte denne indsats.

 

I starten af juni mødes lederne fra de 8 mest magtfulde og rige lande til G8-møde i Rostock.

Bevægelser fra hele Europa og fra resten af verden vil bruge denne lejlighed til at vise modstand mod G8-ledernes nyliberalistiske og menneskefjendtlige globalisering.

Enhedslisten opfordrer alle til at deltage og vil den 2. juni sende busser fra hele landet til demonstrationerne i Rostock.”

 

 

Enhedslistens Årsmøde 4.-6. maj 2007 

Tirsdag, 8. maj 2007 - 13:50

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]