Gå til hovedindhold

Børnene og de svage tabte

Enhedslistens medlemmer af Københavns borgerrepræsentation forlod i aftes budgetforhandlinger i protest mod de besparelser, som S og SF har velsignet.

 - Vi kan ikke leve med, at byens svageste grupper ikke bliver prioriteret, og så vil Enhedslisten hellere stå uden for en aftale, udtaler socialborgmester Mikkel Warming.

Børneområdet rammes hårdt
Børneområdet får endnu et huk i form af nedskæringer på over 150 mio. Det er uansvarligt, mener børneordfører Rikke Lauritzen, for på sigt bliver det dyrere for samfundet at spare på børnene.

 - Besparelserne vil betyde fyringer, stigende takster og lukket i sommerferien. SF og Socialdemokraterne vil gerne fremstå økonomisk ansvarlige, men deres budgetforlig er socialt set komplet uansvarligt, understreger Rikke.

Handicapområdet er også præget af social uansvarlighed. Gruppen af borgere med handicap er vokset, men pengene følger ikke med demografien.

 - Dermed har forligspartierne i realiteten besluttet, at serviceniveauet for denne gruppe skal falde. Det er uforståeligt, at partier som kalder sig venstreorienterede, ikke er mere solidariske med byens svageste, udtaler socialminister Mikkel Warming.

S og SF sparer uden grund
Nedskæringer er særligt fortvivlende, fordi de er helt unødvendige. For i modsætning til mange mindre kommuner, så har København faktisk penge i kassen: 850 millioner, som pt. er øremærket til anlæg. 

 - Jeg har et notat fra kommunens økonomiske embedsmænd, som medgiver, at vi godt kunne bruge nogle af de millioner på børn og handicap og stadig overholde regeringens krav om nulvækst, forklarer Mikkel Warming.

Men sådan skulle det ikke blive. 

 - Socialdemokraterne og SF skulle vise sig regeringsduelige og indgå et "ansvarligt" forlig i København. Derfor valgte de desværre at skære ned på børnene i stedet, slutter Rikke.


Hjælp borgerrepræsentationen!
Protester over de urimelige nedskæringer, som S og SF giver grønt lys for, ved at deltage i flyeruddeling fredag morgen og eftermiddag. Se dit lokale uddelingssted i Enhedslisten Københavns kalender.
 

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]