Gå til hovedindhold

Uacceptabelt at regeringen ignorerer flertal om udviklingsbistand

Det er fuldstændigt uacceptabelt, at regeringen vil ignorere det flertal i Folketinget, der i dag har besluttet at annullere nedskæringer på udviklingsbistanden for 1,4 mia. kr. i år.
Christian Juhl, Enhedslistens udviklingsordfører, siger:

  • - Det er et udtryk for ren magtfuldkommenhed, når regeringen først enerådigt beslutter voldsomme nedskæringer på udviklingsbistanden uden at have et flertal bag sig, for derefter at underkende et flertal i Folketinget.
  •  
  • - Det er fuldstændigt uacceptabelt og helt uhørt, at regeringen ignorerer et flertal i Folketinget. Det er en ganske alvorlig situation. Vi taler altså historisk store nedskæringer på udviklingsbistanden, der både har store konsekvenser for vores verdens fattigste, bistandsorganisationer, men som også kan få konsekvenser for Danmarks ry internationalt. Jeg vil på det kraftigste anmode regeringen om at gentænke deres position inden eftermiddagens samråd.  

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]