Gå til hovedindhold

Tillykke til grækerne

Enhedslisten lykønsker Syriza med valgsejren og grækerne med, at de har sagt klart ned til EU's nedskæringspolitik.<--break->

Grækerne drog til stemmeurnerne i går, og meldingen var klar: Nej til flere af de nedskæringer- og den privatisering, som EU har dikteret overfor landet. Det valg, skal EU respektere.

En vigtig dag for hele Europa

Pernille Skipper deltager i aftenens valgfest for Syriza i den græske hovedstad Athen.

- Jeg vil gerne lykønske både Syriza og den græske befolkning. Det ser ud til at blive et meget klart valgresultat og en klar sejr til Syriza. Det er en vigtig dag for Grækenland, men også for resten af Europa, siger hun. 

- Den græske befolkning har klart afvist EU's nyliberale økonomiske eksperimenter. Grækerne har sagt nej til, at det skal være almindelige mennesker, der skal betale regningen efter finanskrisen. Det bør inspirere befolkningen i andre europæiske lande.

EU skal respektere grækernes valg

Pernille Skipper understreger, at EU må og skal respektere grækernes fravalg af deres hidtidige krisemedicin.

-Det har været pinligt at opleve fremtrædende EU-politikeres forsøg på at skræmme grækerne fra at stemme på Syriza. EU's reaktion på valgresultatet bliver en test af, hvorvidt man reelt respekterer de demokratiske valg, som befolkningen i medlemsstaterne træffer, siger hun.

- Vi vil opfordre den danske regering til at arbejde for, at den nye græske regerings krav om en genforhandling af gælden imødekommes, og at grækerne får lov at vælge en anden vej ud af krisen end den katastrofale deroute, som EU hidtil har pålagt dem.

Søndag, 25. januar 2015 - 22:07

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]