Gå til hovedindhold

Stop kasernevækning på plejehjem

Enhedslistens socialordfører Finn Sørensen er rystet over et spareforslag i Helsingør Kommune og mener, at socialministeren bør skride ind. 

Et spareforslag i Helsingør Kommune betyder, at de ældre på kommunens plejehjem skal vækkes og lægges i seng på faste tider.

Ældre skal selv bestemme

Den såkaldte "rundevækning" vækker ubehagelige minder hos Finn Sørensen.

- Det minder mig om min soldatertid, hvor befalingsmændene trampede rundt på stuerne morgen og aften, udtaler han.

- Plejehjem skal selvfølgelig ikke drives som kaserner! Det er helt i strid med de principper, Folketinget har vedtaget for ældrepolitikken. Alle partier har bakket op om Ældrekommissionens anbefalinger om livskvalitet og selvbestemmelse på plejehjem, som Socialministeren har sendt til kommunerne.

Socialministeren må skride ind

- Det er et skrækkeligt menneskesyn der breder sig i kommunerne, i kølvandet på den grove nedskæringspolitik over for velfærden som har stået på i mange år, mener Finn Sørensen, der vil have socialminister Karen Hækkerup til at tage afstand fra kasernevækningerne. 

- Jeg vil tage sagen op med socialministeren og afkræve hende et svar på, om regeringen støtter denne hjerteløse ide. Der skal lægges maksimalt pres på Helsingør Kommune, så de dropper ideen, og så den ikke spreder sig til andre kommuner, hvor alt for mange står på spring for at skære i ældreplejen for at leve op til regeringens sparekrav. 

Fredag, 20. juli 2012 - 13:44

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]