Gå til hovedindhold

Skipper: Børneasylcentre skal underlægges socialtilsynet

I kølvandet på den såkaldte Tullebølle-sag vil Enhedslisten have børneasylcentrene underlagt det samme socialtilsyn, som for eksempel anbringelsesinstitutioner for udsatte børn også er underlagt. Sagen viser med al tydelighed, at et uafhængigt tilsyn og ikke mindst de samme krav til kvalitet som på andre institutioner, er meget nødvendigt, siger Enhedslistens socialordfører Pernille Skipper, som nu vil fremsætte forslaget i Folketinget:

  • - Vi som samfund har selvfølgelig et stort ansvar for sårbare børn og unge, der har brug for støtte og omsorg. Det er uanset, om det er børn, som er flygtet hertil med traumer og savn i bagagen eller børn, som har været udsat for svigt eller kommer fra familier, der ikke kan tage sig af dem i Danmark.
  •  
  • - Socialtilsynene blev oprettet for få år siden, netop fordi der havde været forfærdelige eksempler på svigt over for nogle af de mest sårbare mennesker i vores samfund, nemlig udsatte børn og unge. Det må bare ikke ske, og derfor går det ikke, at der ikke er et uafhængigt tilsyn, som kan sikre mod deciderede svigt og overgreb og sikre kvaliteten i det pædagogiske arbejde.
  •  
  • - Det giver ingen mening, at børneasylcentrene ikke er underlagt tilsynenes kontrol og kvalitetssikring. Asylbørn er alene, har været igennem voldsomme oplevelser og har ofte et enormt savn. De skal have en ordentlig pædagogisk indsats. For deres egen skyld og for den fremtidige integrations skyld.
  •  

Enhedslisten vil stille forslaget i forbindelse med lovforslag om socialtilsynene, som behandles lige nu i Folketinget.

Torsdag, 3. november 2016 - 15:33

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]