Gå til hovedindhold

Offentlige chefer skal ikke forgyldes

Der skal gribes ind overfor den voldsomme lønudvikling hos offentlige chefer. Sådan lyder det fra Enhedslistens finansordfører Pelle Dragsted efter Ugebrevet A4 har afsløret store lønhop hos kommunaldirektører og andre offentlige chefer i de seneste år. 

Partiet mener at offentlige arbejdsgivere burde have som princip, at de offentlige chefers lønninger maksimalt må have samme stigning som gennemsnittet for de offentligt ansatte.

- Det er fuldstændig langt ude med den lønudvikling vi ser i cheflaget i den offentlige sektor. I en årrække hvor der er fyret og skåret ned i det offentlige, er cheferne samtidig blevet forgyldt. Det er et helt forkert signal at sende både til skatteyderne og til de offentligt ansatte.

- Man burde have det princip, at lønningerne til de offentlige chefer ikke må stige mere en gennemsnittet for de offentligt ansatte. Der er overhovedet ingen grund til at chefernes lønninger skal stikke af fra resten af de offentlige ansatte.

- Samtidig bør der gøres op med de problematiske åremålskontrakter, der reelt bare er en skjult måde at forhøje lønningerne på, og som også betyder, at chefer der begår alvorlige fejl kan se frem til et gyldent håndtryk ved afskedigelse.

- Der bliver talt en masse, om det store ansvar cheferne bærer. Men helt ærligt. Mener man ikke at sygeplejersker, pædagoger pog sosuer bærer ansvar? Det er desværre typisk at cheflaget både i det offentlige og det private mener, at de er meget mere uundværlige end alle andre.

Mandag, 14. december 2015 - 13:36

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]