Gå til hovedindhold

Mørklægning af kvælstofdokumenter er en demokratisk skandale

Enhedslistens miljøordfører Maria Reumert Gjerding kalder nu justitsminister Søren Pind i samråd om Berlingskes afsløring af, at flere ministerier i forbindelse med den såkaldte kvælstofsag har brudt offentlighedsloven:

- Der er tale om ren vildledning af offentligheden. Først var det Foketinget, som blev vildledt. Og nu er det så medierne, som er blevet forholdt oplysninger, som ikke kunne undtages for aktindsigt.

- Det her er endnu ny alvorlig afsløring, som viser, at den samlede regering i forbindelse med landbrugspakken har brudt alle demokratiske spilleregler. Den har manipuleret, vildtledt og løjet for Folketinget, og nu også brudt offentlighedsloven. Det viser en regering, som helt grundlæggende udviser manglende respekt for demokratiet og folkestyret.

- Vi vil nu indkalde justistministeren i et nyt samråd om sagen. I Enhedslisten har vi hele vejen igennem været kritiske overfor den nye offentlighedslov. Men de her nye afsløring viser jo med alt tydelighed, at det ikke kun er offentlighedloven som forhindre åbenhed, men at regeringen og dens embedsværk direkte bryder reglerne for at forholde vigtige oplysninger fra offentligheden. Det kan vi som Folketing selvfølgelig ikke acceptere.

Et flertal i Folketinget har før sommerferien klaget til Folketingets præsidium over at statsministeren har nægtet at stille op til samråd i sagen. Fødevareudvalget mangler stadig, at få besvaret fem centrale samrådsspørgsmål i sagen. 

Torsdag, 14. juli 2016 - 15:18

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]