Gå til hovedindhold

Løkke og Mette Frederiksens indfødsretsaftale er uddannelsessnobberi

Højrefløjen og Socialdemokraterne har netop indgået aftale om nyt indfødsretscirkulære. Enhedslistens indfødsretsordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, siger:

- Det er simpelthen så trist, at Socialdemokraterne og højrefløjen nu sammen gør det markant sværere at få et rødbedefarvet pas. Mette Frederiksen og Lars Løkke spænder nu endnu flere snubletråde ud i et regelsæt, der i forvejen spænder ben for alt for mange.

- Antallet af mennesker, der bor her i Danmark, og som arbejder og betaler skat, men som ikke har fulde rettigheder, vil vokse. Og det tror jeg ikke er godt for Danmark. Ligesom det helt åbenlyst ikke er godt for de mennesker, der bliver ramt. Man skal huske, at det her også går ud over unge, der er født og opvokset her i landet, og som for eksempel har store problemer med at komme med på studieturen, fordi de ikke har et dansk pas.

Højrefløjen og Socialdemokraterne kræver nu, at man skal bestå danskprøve 3 frem for danskprøve 2. Det vil en del knække nakken på, mener Johanne Schmidt-Nielsen. Og det gælder også mennesker, der begår sig fint på dansk, men som for eksempel har problemer med den skriftlige grammatik:

- Det er helt uforståeligt, at den såkaldte ”danskhedstest” skal være endnu sværere. Flere historiske spørgsmål om Struensee, Grundtvig og Kalmarunionen. Det er mit indtryk, at den prøve primært har til formål at genere folk. Jeg synes faktisk, at hele aftalen er udtryk for uddannelsessnobberi. De, der er vant til at studere, vil ganske givet forholdsvis hurtigt kunne lære testens materiale udenad. Mens andre vil opleve det som en stort set umulig opgave. 

- Og for lige at markere, hvor ligeglade de tilsyneladende er med de mennesker, det drejer sig om, så laver de reelt lovgivning med tilbagevirkende kraft. For alle de mange tusinde personer, som har deres ansøgninger liggende i kø inde i Integrationsministeriets Indfødsretskontor, skal nu have deres sager behandlet efter de nye regler. Også selvom de levede op til alle regler, da de indsendte deres ansøgning – for op til 14 måneder siden.  Og også selvom de har betalt mere end tusind kroner for at sende ansøgningen af sted.

Mandag, 5. oktober 2015 - 12:20

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]