Gå til hovedindhold

Fornuftig aftale om flygtninge

Regeringens aftale med KL om flygtningemodtagelse er på mange måder god, men det er vigtigt at undgå, at flygtninge isoleres på landet.

Sådan lyder meldingen fra politisk ordfører og integrationsordfører Johanne Schmidt-Nielsen.

Boligbørs og kompetenceafklaring er sund fornuft

Særligt tankerne om en boligbørs og hurtig kompetenceafklaring af flygtningene får ros med på vejen.

- Masser af mennesker er optaget af at hjælpe krigsflygtningene. Derfor giver det mening med en boligbørs som et forum, hvor private kan tilbyde indkvartering af flygtninge, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

 - Og da mange af de syriske flygtninge er veluddannede, giver det også mening hurtigt at få afklaret, om de umiddelbart kan indgå på det danske arbejdsmarked, og at placere flygtningene i landsdele med brug for netop deres erhvervsgrupper. Men det er vigtigt, at traumatiserede flygtninge ikke presses i arbejde, før de er klar. 

Pas på isolation

Johanne Schmidt-Nielsen er dog en smule bekymret for, at en stor gruppe flygtninge på længere sigt risikerer at blive isoleret langt ude på landet, hvilket vil forringe mulighederne for vellykket integration.

- Med de mange nye flygtninge er det helt forståeligt, at der er brug for fleksible regler for indkvartering. Derfor er det fornuftigt, at man for en periode opbløder planlovens regler, så der kan indrettes flygtningeboliger i f.eks. nedlagte skoler, siger hun.

- Men det er vigtigt, at det ikke på længere sigt fører til, at flygtninge isoleres fjernt fra andre mennesker, eller at de bor under meget trange forhold. Så snart det er muligt, skal de have tilbud om at blive sluset over i ordinære boliger.

Torsdag, 8. januar 2015 - 13:10

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]