Gå til hovedindhold

EU svigter menneskerettighederne

Hvis EU’s flygtningeaftale med Tyrkiet skal leve op til sit formål om en massiv tilbagesendelse af flygtninge, så kræver det både, at EU lukker øjnene for menneskerettighedskrænkelserne i Tyrkiet samt at en retssikkerhedsmæssig forsvarlig asylsagsbehandling erstattes af standretter, hvor menneskæbner afgøres med et fingerknips. Det er derfor helt berettiget, at Amnesty International kalder flygtninge-aftalen mellem EU og Tyrkiet for ”et historisk slag mod menneskerettighederne”.

Enhedslistens EU- og menneskerettighedsordfører, Søren Søndergaard, siger:

-          Det er komplet illusorisk at tro, at Grækenland dagligt kan behandle flere tusinde asylansøgninger. Derfor vil aftalen enten ikke virke efter hensigten eller reelt være et dække over standretter, hvor asylansøgere bliver sendt retur uden en seriøs asylsagsbehandling.

-          EU-lederne erklærer som grundlag for deportationsaftalen, at de ”forventer”, at Tyrkiet overholder ”de højeste standarder” vedrørende demokrati og menneskerettigheder. Desværre fortæller de ikke, hvad den forventning bygger på. Fakta er, at EU nu gør sig direkte medansvarlig for de overgreb, som foregår på menneskerettighederne i Tyrkiet.

-          Menneskerettighedsprincipper skal ikke stå sin prøve, når der er fred og ingen fare. De skal netop bestå deres prøve i vanskelige situationer som nu. I den prøve er EU dumpet ynkeligt.

Lørdag, 19. marts 2016 - 12:34

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]