Gå til hovedindhold

Enhedslisten skoser SF og Alternativets støtte til Løkkes boligjobordning

Enhedslisten undrer sig over at SF og Å har sagt ja til en socialt skæv boligjobordning.

 

Fungerende skatteordfører Finn Sørensen siger:

 

-          Vi forstår ikke, hvorfor SF og Alternativet medvirker til sådan en aftale. Det er selvfølgelig fint, hvis en del af fradraget i 2016 og 2017 bliver målrettet grønne forbedringer, det fremgår dog ikke konkret af aftalen, hvori det grønne består. Det ændrer heller ikke på, at boligjobordningen er socialt skæv. 

 

-          Boligjobordningen bruges først og fremmest af de mest velhavende boligejere. Den skaber heller ikke mange nye job. Det er da helt godnat at give tilskud til renovering af sommerhuse i udlandet, og helt urimeligt, at tilskuddet ikke kan udnyttes af almene boligforeninger.

 

-          Det er meget bekymrende at aftalen ikke er finansieret. 1,1 mia i år og 1,6 mia over de næste to år er rigtig mange penge. For det første var de bedre brugt på klimarenovering af almene boliger. For det andet kan vi frygte, at skatterabatten til de velbjergede husejere skal finansieres af yderligere nedskæringer i velfærden.

 

Mandag, 29. juni 2015 - 21:21

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Nyt fra afdelingen
13. aug – Frederikshavn
Ansvaret for dagpengenes fald
10. aug – Frederikshavn
68 er mere end nok
9. jul – Fagligt Landsudvalg
På vej mod en ny socialreform?
7. jul – Frederikshavn

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]