Gå til hovedindhold

Enhedslisten sikrer markant løft til økologi

Enhedslisten er netop blevet enig med regeringen om fordelingen af landdistriktsprogrammet i perioden 2016 til 2018, og det spår grønnere tider for økologien

Samlet set går 4 milliarder til at dreje dansk landbrug i en mere økologisk og miljøvenlig retning.

Største støtte til økologi nogensinde

Fødevareordfører Per Clausen er især tilfreds med, at det lykkedes Enhedslisten få afsat mere end 150 millioner direkte til den økologiske omstilling af landbruget.

- Enhedslisten fik sikret 45 mio. kr. ekstra hvert år de næste tre år. Det betyder, at der hvert år vil gå 285 mio. kr. til økologi fra landdistriksprogrammet ordning, siger han.  

- Det er det største tal nogensinde. Et rigtig godt resultat.

Bedre forhold for grise på vej

Der er også godt nyt for dyrene i den nye aftale.

- Ikke mindst er jeg glad for, at vi nu får givet bedre muligheder for at støtte udviklingen af den økologiske svineproduktion, som vil give markant bedre vilkår for dyrene sammenlignet med den konventionelle svineindustri, siger Per Clausen.

- Desværre var vi ikke i stand til at få fjernet støtten til nye staldanlæg i den konventionelle produktion. I dette spørgsmål stod regeringen fast og har i øvrigt 100 procent opbakning fra højrefløjen. Men alt i alt en god aftale, hvor Enhedslisten fik sat markante aftryk på resultatet.

Læs den samlede aftale om her

Tirsdag, 21. april 2015 - 9:23

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]sten.dk

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]