Gå til hovedindhold

Enhedslisten kritiserer Hjort-løftebrud om pensionsalder: Vil ramme socialt skævt

Enhedslisten har kun hovedrysten til overs for Claus Hjort, som nu dropper Venstres valgløfte om ikke at hæve pensionsalderen, for at hente penge til nye skattesænkninger for de rigeste danskere. Claus Hjort bruger Brexit som undskyldning for at løbe fra valgløfterne, men det er patetisk, lyder det fra Enhedslistens Søren Søndergaard, som mener, at det skaber politikerlede når landets toppolitikere igen og igen løber fra de valgløfter de har givet til danskerne:  

  • - Det er kun gået et år siden valget. Og nu vil finansministeren så allerede løbe fra det løfte Lars Løkke gav til de danske lønmodtagere om ikke at hæve pensionsalderen igen. Og så er Claus Hjort tilmed så uforskammet, at han tillader sig at bruge Brexit, som undskyldning. Det er simpelthen så patetisk. Alle ved jo, at Venstre har haft de her planer i støbeskeen i lang tid. Det var jo bl.a. det, som Løkke brugte sit økonomiske topmøde til at varme op til. Og det var jo vel og mærke før Brexit.
  •  
  • - Problemet med at hæve pensionsalderen, er at det rammer skævt. Akademikeren lever markant længere end mureren, brolæggeren og sosu’en. Når man hæver pensionsalderen over en kam, rammer de lønmodtagere som har et nedslidende arbejde hårdest, mens højtlønnede har flere arbejdsår at give.
  •  
  • - Vi har jo lige haft debatten om politikernes pensionsalder, og der ville Venstre folketingsmedlemmer ikke være med til at hæve egen pensionsalder med tilbagevirkende kraft. Men når nu kommer til lønmodtagerne, så er der ingen smalle steder. Vi skal tilmed huske på at mange politikere allerede kan trække sig tilbage på en af Danmarks mest lukrative pensionsordninger som 60 årig. Hvis nu Venstre overvejer hvorfor politikerleden er stigende, er den her form for hykleri nok en del af forklaringen.
  •  
  • - Hver gang pensionsalderen hæves uden mulighed for tidligere tilbagetrækning, betyder det at stadig flere hårdtarbejdende lavtlønnede danskere vil dø før de nogensinde når pensionsalderen. Det er hamrende asocialt.
Mandag, 11. juli 2016 - 12:56

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]