Gå til hovedindhold

Enhedslisten kræver redegørelse fra regeringen om slettede MRSA-anbefaling

Enhedslistens landbrugsordfører, Maria Reumert Gjerding, finder det meget alvorligt, at veterinærdirektør har fjernet helt central ekspertanbefalinger om bekæmpelse af MRSA og kræver nu, at Miljø- og Fødevareministeren tager ansvar i sagen og kommer med en ministerredegørelse om forløbet:

  • - Oplysninger, som DR nu har bragt frem viser med al tydelighed, at Fødevarestyrelsens redegørelse som miljø- og fødevareminister Esben Lunde offentliggjorde i sidste uge, er et udtryk for grov manipulation af forløbet hvor helt centrale ekspertanbefalinger om at bekæmpe MRSA er blevet tilbageholdt for Folketinget og kan kun ses som et forsøg på at rense sig selv.
  •  
  • - Det er meget alvorligt og helt uacceptabelt, hvis veterinærdirektør i Fødevarestyrelsen, Per Henriksen, egenhændigt har været inde og fjerne helt centrale anbefalinger om bekæmpelse af MRSA uden at informere den daværende minister Mette Gjerskov.  


- Nu må ministeren tage ansvar.  Vi må til bunds i denne her sag og vi kan ikke leve med, at ministeren i stor stil blot har forsøgt at tørre ansvaret for denne her skandale af på den tidligere minister. Han er som minister underlagt et ansvar for at give Folketinget retvisende oplysninger – også om forløbet i denne her sag. Esben Lunde Larsen må hurtigst muligt fremlægge en ministerredegørelse for forløbet omkring tilbageholdelse af oplysninger for Folketinget.

Torsdag, 3. november 2016 - 11:07

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]