Gå til hovedindhold

Enhedslisten kræver forbedring af dagpengene

12.000 arbejdsløse, som står til at miste deres dagpenge næste sommer, skal have et halvt års dagpenge ekstra, kræver Enhedslisten. 

Alle ledige, der mister deres dagpengeret i andet halvår af 2012, fordi de har været på dagpenge i de maksimale to år, skal også omfattes af den midlertidige forlængelse af dagpengeperioden på et halvt år. Regeringens midlertidige forlængelse af dagpengeperioden redder kun de ledige, der falder ud af dagpengesystemet frem til 1. juli 2012, og det er ikke godt nok, påpeger Enhedslisten.

"Vi vil gerne hjælpe nogen af de mennesker, der bliver ramt af halveringen af dagpengeperioden, fordi det er katastrofalt for dem at miste dagpengeretten. Som det ser ud, er der jo ikke de store muligheder for at få arbejde, og derfor vil mange dagpengemodtagere ryge på kontanthjælp. Det vil sige nul kroner, hvis den ledige har friværdi i boligen, er bilejer, har en pensionsopsparing eller bor sammen med en, der har en indkomst," siger Enhedslistens finansordfører, Frank Aaen. 

En topprioritet for Enhedslisten 

Frank Aaen fremhæver, at kravet om en forbedring af dagpengene er en topprioritet i de aktuelle finanslovsforhandlinger

"Det her vil vi presse regeringen hårdt på", understreger Frank Aaen. 

Torsdag, 17. november 2011 - 10:23

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]