Gå til hovedindhold

Enhedslisten kræver folkeafstemning om bankunion

Det kan koste danskerne dyrt, hvis regeringen tilslutter landet til bankunionen. 

Det må ikke ske, før befolkningen har givet sin mening til kende via en folkeafstemning. 

Danskerne kan hænge på tysk spekulation

- Jeg frygter, at EU's bankunionen kan koste danske skatteborgere dyrt ved en fremtidig finanskrise, forklarer EU-ordfører Nikolaj Villumsen.

- Går Danmark med i bankunionen, så risikerer vi at skulle være med til at finansiere tyske storbanker, der går ned på grund af spekulation. Det kan meget let blive tilfældet, hvis vi får endnu en omfattende finanskrise.

Regeringen skal inddrage befolkningen

Nikolaj Villumsen opfatter regeringens håndtering af bankunionen som endnu et forsøg på at snige mere EU ind af bagdøren uden et mandat fra den danske befolkning.

- Hvis regeringen virkelig mener, at EU's bankunion er god for Danmark, hvorfor tør de så ikke spørge befolkningen ved en folkeafstemning? spørger han.

- Men når regeringen ikke tør spørge befolkningen ved en folkeafstemning, så må vi jo tage debatten i forbindelse med folketingsvalget. Jeg tror, at mange vælgere er enige med Enhedslisten i, at Folketinget ikke fremover skal overlade det til EU at diktere, hvor mange skattekroner, der skal gå til banker ved kommende finanskriser.

Torsdag, 30. april 2015 - 11:43

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]