Gå til hovedindhold

Enhedslisten får kulegravet finanssektoren

Centralt finanslovskrav om kulegravning af årsager til finanskrise indfriet i aftale på det finansielle område.

Regeringen og Enhedslisten er blevet enige om at nedsætte en kommission til at foretage en kulegravning af årsagerne til finanskrisen. Det skal bl.a. undersøges hvilke rolle bankerne og boliglånene spillede i finanskrisen.

"Bankerne har et enormt ansvar for den krise, vi stadig er i. Derfor er vi glade for, at der nu kommer en undersøgelse af årsagerne til krisen og overvejelser om, hvordan vi kan undgå gentagelser. Det har været et meget vigtigt tema for Enhedslistens i finanslovsforhandlingerne", siger Enhedslistens finans- og erhvervsordfører, Frank Aaen

Taskforce mod økonomisk kriminalitet

Aftalen indeholder også en styrket indsats mod økonomisk kriminalitet på det finansielle område, hvor der nedsættes en taskforce bestående af de involverede myndigheder til en styrket indsats mod økonomisk kriminalitet (statsadvokaten for særlig økonomisk kriminalitet, Finanstilsynet og SKAT).

- Vi er også glade for, at der kommer ekstra kræfter til at forfølge, det man kan kalde "banditter i habitter" - og at denne nye indsatsgruppe forpligtes til at advare myndighederne om, hvor der er huller i lovgivningen som udnyttes af dem, der boltrer sig i reglerne for at berige sig selv på samfundets bekostning, siger Frank Aaen.

Taskforcen skal sikre en målrettet og koordineret efterforskning og strafforfølgning af sager på det finansielle område.

Regeringen og Enhedslisten er også enige om at oprette et dansk ikke-retligt mæglings- og klageorgan, der kan behandle klager om virksomheders eventuelle brud på menneske- og arbejdstagerrettigheder, miljø, korruption m.v. 

Fredag, 18. november 2011 - 21:16

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]