Gå til hovedindhold

En ny socialdemokrat

Efter Pernille Rosenkrantz-Theils indmeldelse hos Socialdemokraterne udtaler Enhedslistens gruppeformand Line Barfod:

- Det er meget overraskende for mig, at Pernille er blevet socialdemokrat. Hun tager et stort skridt mod højre - og bevægelsen sker meget hurtigt. 

- Der er et klart behov for at rykke Socialdemokraterne mod venstre. Men det gør man bedst ved at styrke Enhedslisten, så der efter næste valg findes en stærk venstrefløj, der kan trække en socialdemokratisk regering mod venstre.  

- Jeg undrer mig over, at hun vælger socialdemokraterne i en tid hvor der på grund af finanskrise og økonomisk nedtur, er stor interesse for Enhedslistens synspunkter, og et klart behov for klare venstreorienterede idéer og løsninger

- Personligt kan jeg da også godt undre mig over at Pernille først melder sig ud af Enhedslisten, fordi hun ikke mente, at partiet var progressivt nok på udlændingepolitikken, og derefter melder sig ind i et parti, der i de seneste år har lagt sig tæt op ad regeringen og DFs udlændingepolitik. Det hænger ikke rigtigt sammen. Også på fordelingspolitikken ligger socialdemokraterne med Helle Thorning i spidsen langt fra de holdninger Pernille en gang stod for.

Torsdag, 4. december 2008 - 12:01

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]