Gå til hovedindhold

EL: Sundhedsministeren skal gribe ind over for medicinalindustrien

Medicinalindustrien skal tvinges til udlevering af placebo til forskere, lyder meldningen fra Enhedslistens sundhedsordfører Stine Brix.  

Information skriver idag, at Novo Nordisk og andre medicinalvirksomheder i flere tilfælde har nægtet at udlevere placebomedicin til uafhængige forskere. Placebomedicinen er nødvendigt for at kunne gennemføre forskning af almindelig medicin. Dermed er forskningsprojekter, der kunne have kastet nyt lys over medicin og bivirkninger, aldrig blevet gennemført.

ELs sundhedsordfører Stine Brix er klar til at lovgive på området:

- Jeg er ærlig talt rystet over, at medicinalindustrien på denne måde blokerer for uafhængig forskning. Det er jo i samfundets interesse, at vi får kendskab til eksempelvis alvorlige bivirkninger, siger hun og fortsætter:

- Vi bliver nødt til at lovgive så medicinalvirksomheder tvinges til at udlevere placebomedicinen til uvildige forskningsprojekter.

 

Sundhedsministeren skal på banen 

- Jeg vil rejse sagen over for sundhedsministeren. Men hvis hun ikke selv vil tage fat om problemet, så stiller jeg gerne et forslag, siger Stine Brix. 

Lørdag, 4. februar 2012 - 19:03

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]