Gå til hovedindhold

Corydon tager børn som gidsler

Via KL's lockout af lærerne tager regeringen børn og forældre som gidsler i lærernes overenskomstforhandlinger, mener Per Clausen.

Lockouten er varslet pr. 1. april.

Snigløb på den danske model

- Den her lockout er udtryk for fuldstændig utidig indblanding af finansministeren og undervisningsministeren. Det er et snigløb på den danske model og et regulært overgreb på en igangværende overenskomstforhandling mellem lærerne og kommunerne, siger Per Clausen.

- Det som sker nu, er jo bestilt arbejde, hvor KL skal indkassere en ordentlig bunke penge til regeringens folkeskolereform ved at tvinge lærerne til at undervise mere.

Fyringer og forringelser bliver konsekvensen

Gruppeformanden opfatter lockouten som udtryk for, at der aldrig har været reelle overenskomstforhandlinger, idet regeringen og KL har tænkt sig at tvinge deres krav igennem ved statslig indgriben. 

- Først vil regeringen forringe den offentlige velfærd ved at tage penge fra de arbejdsløse, de studerende og de offentlige budgetter til skattelettelser til erhvervslivet, siger han.

- Nu leverer regeringen så et angreb på de frie overenskomstforhandlinger og den danske model. Et angreb, som tilmed i sidste ende vil betyde forringet undervisning og fyringer af lærere og pædagogisk personale. Jeg er målløs.

Torsdag, 28. februar 2013 - 21:57

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]