Gå til hovedindhold

Årshjul 2018-19

I arbejdsplanen beslutter vi hvad vi sætter fokus på og laver af særlige aktiviteter. Men Enhedslistens afdelinger, netværk, udvalg, regioner og landsorganisation afholder også hvert år en række arrangementer. Her er et udsnit af de vigtigste. Det er et tillæg til arbejdsplanen til orientering. Man kan dermed ikke stille ændringsforslag til dette papir.

Kurserne er fastlagt frem til slutningen af 2018, men der bliver selvfølgelig også masser af kurser, træf, bevægelsesseminarer og andre aktiviteter i 2019.


Den røde weekend

D. 26.-27. maj afholder vi den røde weekend for alle medlemmer med debat og oplæg om vores rødder og politiske fundament.

 

Pride

I 2018 bliver der masser af aktiviteter for seksuelle minoriteter og alle der kræver mere mangfoldighed i hverdagen. Flere af enhedslistens afdelinger er med. Det er Pride i Århus d. 2. juni, Aalborg 30. juni og København d. 18. august.

 

Ungdomstræf

Enhedslisten laver to årlige seminarer for unge medlemmer og SUF´ere. Målet er at styrke ungdomsarbejdet og engagere flere unge politisk. Det første er i maj.

 

Folkemøde på Bornholm  

Enhedslisten arrangerer et telt med masser af aktiviteter og debatter, og folk kan komme forbi og få en kop kaffe og en politisk snak. Desuden deltager folketingsmedlemmer, byrødder og mange andre enhedsliste-debattører i debatter på Folkemødet d. 14. – 17. juni 2018.

Der er også flere andre mindre folkemøder rundt omkring i landet. Fx Møn 24.-25. aug. og naturmøde i Hirtshals 24.-26. maj.

 

Sankt Hans

D. 23. juni fejrer vi midsommeren. Flere steder i landet laver Enhedsliste-afdelinger flotte arrangementer med bål, talere og hygge.

 

Sommerlejr

Ferie, samvær og socialisme er på programmet, når Enhedslistens sommerlejr går løs 21. - 28. juli 2018. Denne gang med fokus på kulturpolitik.

Samtidig er SUF arrangører på international socialistisk  ungdomslejr i Danmark d. 22. - 28. juli.

 

Sommerfestival

Som noget nyt laver vi en hyggelig weekend rettet mod børnefamilier. Alle er velkomne d. 29. jun - 1. juli.

 

Sommertræf

Fredag til søndag mødes byrødder og baggrundsaktive for at dele erfaringer og inspirere til de politiske kampe ved budgetforhandlingerne og resten af året. 17. - 19. aug 2018.

 

Debattørskolen

For medlemmer der forpligter sig til 3 weekender og derefter at deltage i den offentlige debat. Første gang d. 1. september.

 

Kassererkurser og workshops

Kom og bliv klædt på til at være eller blive kasserer og der igennem støtte op om afdelingen. Der afholdes regionale kurser. Fx i Århus d. 22. sep 2018.

 

Byg op for udvalg

I 2018 skal der fokus på støtte til udvalgene. Bl.a. holder vi Byg op for udvalg d. 14. oktober, hvor der vil redskaber, erfaringsudveksling og meget mere

 

Aktivistfabrik

Kom og bliv en endnu bedre aktivist sammen med andre, når vi igen afholder aktivistfabrik d. 27.-28. oktober. Uanset om du er ny i Enhedslisten eller garvet medlem, vil du opdage noget sjovt, spændende og lærerigt til træffet. Det bliver en hyggelig weekend med et kæmpe tag-selv-bord af workshops om politik og aktivisme.

 

Rejser

Kom med på solidaritets- og studietur, mød socialister og andre der kæmper for et bedre samfund og få inspiration til arbejdet derhjemme. Fx Berlin i august eller Palæstina i oktober 2016.

 

Konference for kommunalrødderne til august

Her netværker de med andre folkevalgte, deler erfaringer og udvikler politik.

 

Faglige netværk m.m.

Vi har mange dygtige faglig aktive, men vi har også brug for dig. Kom fx til arbejdstidskonference d. 9. juni eller faglig landskonference d. 10.-11. nov. 9. dec. afholder vi faglig netværkstræf for alle aktive i de faglige netværk.

 

Folketingets åbning

Folketinget åbner d. 2. oktober.

 

Krystalnatten

Vi holder aldrig op med at bekæmpe racismen. 9. november er det 79 år siden at nazisterne arresterede et stort antal jøder og mange jødiske huse og butikker blev smadret. Natten bliver flere steder markeret med fakkeltog og taler mod racisme.

 

8. marts

Kvindernes internationale kampdag bliver markeret flere steder i landet med demonstrationer, møder og debatter. Enhedslisten er med til at arrangere flere af dem.

 

1. maj

Afdelinger i hele landet deltager i arrangementer sammen med andre gode kræfter på venstrefløjen, eller de laver deres eget.

 

4. maj

Danmarks befrielse fra den nazistiske besættelse bliver mindet og markeret.

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]