Gå til hovedindhold

Glædeligt, at landbrugspakken nu ændres

Fødevareministeriet har nu offentliggjort en række afgørende ændringer af landbrugspakken, fordi den oprindelige pakke var i strid med internationale miljøregler. Miljøet og naturen får nu en større beskyttelse, og det er virkelig glædeligt, mener miljø- og landbrugsordfører Maria Reumert Gjerding, der udtaler:

- Det er en stor sejr og meget glædeligt, at regeringen nu er tvunget til at ændre landbrugspakken, så miljøet får en bedre beskyttelse. Efterafgrøderne gøres obligatoriske, og der sættes et loft over den mængde fosfor, som må udbringes på marken. Begge dele er vigtige initiativer i forhold til at sikre, at grundvand, vandmiljø og naturen ikke lider skader som følge af landbrugspakken.

- De nye miljøkrav er en ordentlig afklapsning til Lars Løkke og hans regering, der ved hjælp af talmanipulation og vildledning har forsøgt at bilde Folketinget, befolkningen og kommissionen ind, at landbrugspakkens miljøregnskab var et grønt plus. Jeg glæder mig virkelig over, at det nu står fuldstændig klart, at det ikke lykkedes, og at helt centrale dele af landbrugspakken vil blive udlignet af miljøtiltag.

- Det har været en ufattelig lang og sej kamp for vores natur og for vores miljø. Jeg er glad for, at kampen ikke har været forgæves, og vi i dag har vundet en vigtig sejr.

Fredag, 25. november 2016 - 11:25

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]