Gå til hovedindhold

Lars Løkkes fremtidssnak klinger ufatteligt hult

Det siger Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, som reaktion på statsminister Lars Løkke Rasmussens åbningstale til Folketingets åbning.

Pernille Skipper siger:

- Jeg tror roligt, man kan sige, at Lars Løkke og jeg ikke drømmer om den samme fremtid, når han synes, at det peger fremad at sætte den grønne omstilling i stå, skære i SU’en for vores unge og efterlade en ufinansieret milliardregning for skatterabatter.

- Lars Løkkes snak om, at vores børn skal have flere muligheder, end vi selv har haft, klinger ufatteligt hult. Især når man tænker på de ca. 7000 børn, som bliver skubbet ud i fattigdom på grund af det kontanthjælpsloft, han har vedtaget sammen med blandt andre Dansk Folkeparti. Jeg tror, at de mange tusinde danskere, som regeringens reformer rammer lige nu, har svært ved at se, hvordan Løkkes plan skaber håb for andre end toppen af samfundet. Det samme gælder deres nedskæringer på SU’en, der rammer alle, som ikke vokser op med mange penge. Det er åbenbart en helt særlig gruppe af børn, Lars Løkke bekymrer sig om. Fremtiden for børn af arbejdsløse og lavtlønnede er i hvert fald ikke højt på listen.

- Lars Løkke annoncerede, at han vil bruge milliarder på skatterabatter til boligejerne. Det er da klart, at vi skal sikre stabilitet for helt almindelige lønmodtagere, der ejer en bolig. Men med den model Lars Løkke lægger op til, hjælper man først og fremmest dem, der tjener mange penge på boligspekulation eller har dyre huse på strandvejen. Det er ikke sådan pengene skal bruges. Og det er helt almindelige mennesker, det rammer, når Løkkes nedskæringer på velfærd og tryghed bliver rullet ud.

- Jeg havde håbet, at Løkke ville begynde at tale om det uopsættelige behov for at gøre noget ved klimakrisen og den grønne omstilling. Han nævnte det lige i forbifarten, da han pralede af, at han vil godkende klimaaftalen fra Paris. Men det er jo ikke meget værd, når han skærer ned i støtteordninger til energirenoveringer og vil afskaffe PSO’en og dermed lade de store virksomheder slippe for at bidrage til den grønne omstilling.

 

Tirsdag, 4. oktober 2016 - 14:38

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]