Gå til hovedindhold

EU-kommissionen gambler med folkesundheden ved at tillade Roundup

EU-kommissionen har netop besluttet af forlænge brugen af det sundhedsskadelige stof, glyphosat, som blandt andet findes i Roundup. Stoffet anklages for at være både kræftfremkaldende og hormonforstyrrende.

Enhedslistens fødevareordfører, Søren Egge Rasmussen, udtaler:

  • - EU-kommissionens beslutning om at gennemtrumfe fortsat brug af den farlige sprøjtegift viser blot, at EU er gennemsyret af industriens og landbrugets interesser frem for hensyn til befolkningens sundhed. Roundup anklages for både at kunne være kræftfremkaldende og hormonforstyrrende, og det er helt skandaløst, at man på den måde gambler med folkesundheden for at fremme miljøskadeligt landbrug.
  •  
  • - Sagen afslører, hvor udemokratisk EU er, idet en forlængelse kræver et kvalificeret flertal. Kommissionen har nu fire gange forsøgt at få opbakning til en stadig kortere forlængelse, men det er blevet afvist hver gang. Efterfølgende har kommissionen så brugt sin ret til at trumfe en beslutning igennem.
  •  
  • - I Enhedslisten vil vi fortsat arbejde videre for at få forbudt Roundup både i landbruget og i private haver. Den danske regering afslører sig igen som fortaler for ”Intet over og intet ved siden af landbruget”. Der forestår nu et arbejde for at presse den Roundup-glade regering til i første omgang dels at stoppe for brug af Roundup helt op til høsten, fordi giften overføres til fødevarerne. Vi skal sikre høj fødevaresikkerhed og beskytte befolkningen mod kræftfremkaldende og hormonforstyrende stoffer, derfor skal Roundup forbydes.
Onsdag, 29. juni 2016 - 13:31

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]