Gå til hovedindhold

Beskæftigelsesministeren gav forkerte svar om Siemens

Beskæftigelsesministeren har to gange givet mangelfulde svar til Beskæftigelsesudvalget i forbindelse med arbejdsmiljøsagen på Siemens Wind Power. Arbejdstilsynet overså i 2007 meddelelse om, at Siemens arbejdede med epoxy. De gav derfor  dispensation til epoxyarbejde på et forkert grundlag. Arbejdstilsynet afviste i 2013 afvist en henvendelse fra 3F om at gribe ind overfor det stigende antal af arbejdsskader fra arbejde med epoxy på Siemens. Ingen af de to hændelser er medtaget i ministerens redegørelse til Beskæftigelsesudvalget.

Christian Juhl, Enhedslistens arbejdsmiljøordfører, siger:

  • - Det er særdeles kritisabelt, at udvalget ikke får rigtige svar fra beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen. Vi skal kunne stole på ministerens svar. Det har vi ikke kunnet i denne sag.
  •  
  • - Helt galt er det, at de udeladte oplysninger dækker over mangler i Arbejdstilsynets praksis – mangler som har svækket indsatsen overfor Siemens’ dårlige arbejdsmiljø. Det kan ikke afvises, at en styrket forebyggende indsats allerede i 2007 og igen i 2013 ville have kunnet forebygge mange af de arbejdsskader, som Siemens har pådraget et stort antal medarbejdere.
  •  
  • - Hvis jeg skal bevare tilliden til Jørn Neergaard Larsen, skal han sikre, at udvalget fremover får fyldestgørende svar på de spørgsmål, vi stiller.
Torsdag, 23. juni 2016 - 9:43

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]