Gå til hovedindhold

Løkke og resten af regeringstoppen har snydt og bedraget Folketinget

Berlingske har afsløret, at regeringstoppen var advaret mod den omstridte regnemetode, der er anvendt i miljøregnskabet bag landbrugspakken, og som fik et flertal i Folketinget til at miste tilliden til Eva Kjer Hansen. Afsløringerne viser også, at der er redigeret i det materiale, som Folketinget har fået, hvor de alvorligste advarsler fra embedsværket er fjernet.

Miljøordfører for Enhedslisten, Maria Reumert Gjerding, udtaler:

- Det er rystende, at regeringstoppen har været med til at føre Folketinget bag lyset, og at regeringen præsenterer sine forhandlingspartnere og resten af Folketinget for notater, hvor alvorlige advarsler fra embedsværket er fjernet. Det er simpelthen snyd og bedrag i en grad, som er vildere end noget, vi har set i mange år.      

- Regeringen har undladt at give Folketingets partier det fulde billede af landbrugspakkens miljøkonsekvenser og den alvorlige risiko der er for, at hele pakken kan blive kendt i strid med gældende miljøregler og dermed ulovlig. Kendes pakken ulovlig, vil det være en katastrofe for dansk landbrug, fordi danske landmænd kan miste millioner i landbrugsstøtte. Det er vanvittigt, at regeringen bevidst har løbet den risiko for at få deres politik igennem. Nu bliver regeringen simpelthen nødt til at lægge de rigtige tal frem

- Et flertal i Folketinget udtrykte for få måneder siden mistillid til Eva Kjer Hansen på grund af den grove vildledning, som landbrugspakken bygger på. Når vi nu ved, at hele regeringstoppen har været involveret i vildledningen, kan jeg umuligt se, at Folketinget fortsat kan have tillid til regeringen.

Onsdag, 15. juni 2016 - 9:36

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]