Gå til hovedindhold

Fremtidens energi uden skifergas

Energiordfører Søren Egge Rasmussen udtaler:

  • - Det er glædeligt at Total har opgivet at bore efter mere skifergas og har afleveret licensen, så det nu er afklaret, at der ikke kommer flere skifergas boringer i Nordjylland. Der var risiko for at Total kunne have ansøgt om flere boringer inden licensen udløber 5 juni i år.
  •  
  • - Tillykke til alle der har været aktive imod skifergas i Nordjylland. I har i årevis været med til at øge debatten om de miljømæssige problemer med at bore og indvinde skifergas. Jeres indsats har forhåbentlig betydet, at boringen ved Dybvad bliver den sidste skifergas boring i Danmark.
  •  

- Enhedslisten har flere gange stiller forslag til folketingsbeslutning om forbud mod efterforskning og indvinding af skifergas. Det har medført debatter i folketingssalen og skabt mere åbenhed om miljøproblemerne ved skifergas. Forhåbentlig vil et flertal konkludere, hvis der kommer flere ansøgninger, at indvinding af skifergas ikke skal ske i Danmark.

- Det langsigtede energiforlig har et mål om at sikre en omstilling til 100 % vedvarende energi. Det er den bæredygtige udvikling med mindre CO2-udslip vi skal vælge og ikke mere forurening med skifergas og andre fossile energikilder. Enhedslisten arbejder for at geotermi, solceller og mere intelligent udnyttelse af vindmøllestrøm bliver opprioriteret. De fossile energikilder - også skifergas -skal blive i undergrunden for at modvirke klimaforandringerne.

Onsdag, 1. juni 2016 - 10:02

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]