Gå til hovedindhold

Samlet folketing udtaler skarp kritik af retsforfølgelse af parlamentarikere i Tyrkiet

I dag vedtog et samlet Folketing en skarp kritik af retsforfølgelsen af folkevalgte parlamentarikere i Tyrkiet, og opfordrede til en genoptagelse af fredsprocessen mellem den tyrkiske regering og PKK. Det sker efter onsdagens hasteforespørgsel med udenrigsministeren, hvor det tyrkiske parlaments nyligt vedtagne ophævelse af immuniteten for 138 parlamentarikere blev diskuteret.

Enhedslistens udenrigsordfører, Nikolaj Villumsen, glæder sig over kritikken, og opfordrer udenrigsministeren til at følge Folketingets opfordring og rejse kritikken i EU og Europarådet.

Nikolaj Villumsen udtaler:

- Det er positivt, at vi i dag har fået et samlet Folketing bag en skarp kritik af den tyrkiske præsident Erdogans kortslutning af demokratiet og klapjagt på pro-kurdiske og demokratiske kræfter i oppositionen.

- Det er afgørende, at udenrigsministeren følger den enstemmige opfordring og lægger pres på den tyrkiske regering i både EU og Europarådet. Vi kan ikke sidde disse grove krænkelser af grundlæggende demokratiske rettigheder overhørig.

- Det tyrkiske parlamentets beslutning om at bøje sig for præsident Erdogan vil ramme langt de fleste parlamentarikere fra det pro-kurdiske og venstreorienterede HDP-parti. Det vil uden tvivl få borgerkrigen i de kurdiske dele af Tyrkiet til at eksplodere med fare for titusinder af dræbte og hundredetusinder på flugt.

Torsdag, 26. maj 2016 - 12:33

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]